POI-filer og POI Loader

Hva er POI-filer?

Veldig kort sagt: Det er "den andre måten" å legge inn punkter på en GPS på. Fra før er de fleste kjent med å legge inn veipunkter og cacher via GPX-filer eller via MapSource (avhengig av GPS-modell). Men det er begrensninger på hvor mange slike punkter man kan ha inne på GPS'en på en gang. For å utvide dette kan POI-filer være et bra alternativ.

Denne artikkelen tar for seg POI-filer, hva de er og hvordan de lages.

Les mer …
 
Spoilersync og spoilerbilder på GPSen
Denne forklaringen fungerer bare hvis du har en GPS som kan håndtere Geotaggede bilder (f.eks. Garmin 450, 550 og jeg tror også den nye 62). Har du en annen GPS så må du kikke nærmere på beskrivelser på hvordan bildene i tillegg kan gjøres om til waypoints. Ved et søk på forskjellige forum så finner du fort dette (f.eks her: forum.gcinfo.no/viewtopic.php?f=3&t=583&p=19304&hilit=spoiler#p19304), men selv har jeg ikke fått til den løsningen ennå.
Les mer …
 
Greasemonkey - Finn Kart
    Dette er et enkelt skript som legger til en lenke til FINN Kart (hybrid, maks zoom) sammen med lenkene til de andre kartene

Les mer …
 
Hvilken GPSr skal jeg velge?
Per dags dato så finns det fem (seks) hovedtyper GPSr som man bør velge mellom. Tradisjonelle med knapper under, Flytende med knapper over, Med scrollehjul, Med styrepinne og Med touchscreen (som igjen kan deles i to grupper, de med "trykkskjerm" og de med skikkelig touchskjerm). Alle disse typene (og varianter av dem) er perfekte både for turer og Geocaching, og kan også brukes i bil og båt.

(Denne artikkelen er basert på tidligere publiserte artikler fra 2009/2010 men er revidert juni 2013 siden det stadig kommer nye modeller.)

Sist oppdatert lørdag 22. juni 2013 23:30
Les mer …
 
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Siste >>