Greasemonkey - GCTidy PDF Skriv ut E-post
Skrevet av GorgonVaktmester   
lørdag 04. desember 2010 00:00
GCTidy fungerer ikke etter siste oppdatering av Geocaching.com. Faktisk kan den skape problemer hvis den er installert. Så inntil det kommer en oppdatering anbefales det at den slås av.

   Dette er et omfattende script som "bygger om" de fleste WEB-sidene på Geocaching.com til det bedre. Unødvendigheter som bare tar opp plass fjernes, og de funksjonene som brukes oftest får en best mulig plassering på WEB-siden.

Du velger selv hvilke av sidene på Geocaching.com som du vil at GCTidy skal gjøre modifikasjoner på. Når du går inn på www.geocaching.com vil du (etter at GCTidy er installert) se at GCTidy legges til helt øverst på cachesiden. Klikker du på GCTidy vil du få opp menyen hvor du gjør alle instillingene til scriptet.
(Du kan klikke på alle figurene i denne artikkelen for å se dem i full størrelse.)
Det blir for mye å gå inn på ALLE endringene som GCTidy gjør, men her kommer noen av de viktigste endringene:

Cachesidene

Cachesidene er de viktigste sidene på Geocaching.com, og her er det de fleste og største endringene gjøres. Først og fremst fjernes masse unødvendig som bare tar opp plass, sånn som informasjon om at det er noen regler og en "disclaimer", og nyvinningen "Personal cache note". Sistnevnte er det noen som bruker, så den har ikke blitt helt borte, den er bare erstattet med en knapp:


Det lille kartet som ligger i høyre kanten på cachesiden er ikke veldig nyttig i "originalutgaven" av disse sidene. Der byttes cachesiden ut med et kart som du ikke kan zoome eller gjøre noe annet med. Med GCTidy installert "hopper" kartet inn på cachesiden, og der vises ikke bare cachens plassering, men også eventuelle tilleggspunkter som parkeringskoorindater, stistart, steg på en multi etc.Har du noen ganger hatt lyst til å gått tilbake og sett på noe i cacheteksten eller tidligere logger mens du sitter og skriver loggen din? Du kan selvsagt ha husket på å åpne loggesiden i eget vindu, men er du som meg er det alt for ofte at det blir glemt bort. Med GCTidy er ikke dette noe problem. Klikker du på "Log my visit" åpnes loggesiden som en integrert del rett over de loggene som allerede er lagt inn. Og ikke nok med det, men du må ikke gå helt til toppen for å klikke på at du vil legge inn en logg. GCTidy legger inn en egen "loggeknapp" bak ikonene som viser hvor mange logger som er registrert på cachen.Den siste funksjonen på cachesidene jeg vi nevne er lenken "There are XX additional logs. View them all" Uten GCTidy blir hele cachesiden lastet på nytt, men med GCTidy slipper du det. Da legges bare de resterende loggene til under de 5 som vises i utgangspunktet.

Geocaching map

Uten GCTidy åpnes kartet i en størrelse som ikke tar hensyn til skjermstørrelsen din. Og så kan du endre til en av tre forskjellige størrelser. GCTidy tilpasser kartet til skjermstørrelsen din slik at det fyller hele skjermen din. Menyen til venstre tas bort (kommer tilbake til hvordan du kommer til de sidene som ligger der), og du kan med et enkelt klikk i øverste høyre hjørne av kartet få det til å fylle HELE skjermen. (Altså at valgene og listen til høyre også forsvinner til fordel for kartet.) Et nytt trykk i øverste høyre på kartet gjenoppretter opprinnelig størrelse og bringer innstillingene og listen på høyresiden tilbake igjen.
Og når vi først snakker om innstillingene til høyre, er det noen forbedringer også der. Den første endringen er at det er to nye filter du kan slå av og på, og at filtrene er mer plassbesparende i sitt oppsett. (De to nye filtrene er også tilgjengelig for de som ikke er Premium-medlemmer...) De to nye filtrene er "Hide unfound caches" (altså fjern cacher du IKKE har funnet fra kartet) og "Hide disabled caches".

Om du vil spare plass og få med mer av listen med cachenavnene kan du gjemme filtrene ved å klikke på den lille trekanten foran "trakten" og ordet "Filter". Da trekker filtrene seg sammen. For å få dem tilbake igjen trykker du bare på samme trekanten en gang til.
I standardversjonen av cachekartet kan man slå av og på nummeretiketter på kartet ("Show Numbers on Map"). Numrene korresponderer da med nummer foran cachen i listen til høyre. Med GCTidy er denen funksjonen bytet ut med "Label" som du kan slå av og på. I tillegg kan du velge hva slags label du vil ha. Liker du nummervarianten kan du selvsagt få den. Men i tillegg kan du få GC-koden eller rett og slett navnet på cachen.Med bruk av GCTidy har du også to andre kartvarianter enn Google sine kart. Du kan også velge "OSM Road" eller "OSM Cycle", altså vegkart eller sykkelkart fra Open Street Map. Disse kartene er noe mer detaljert enn vegkartet fra Google.

Felles hurtigmeny

De fleste vet at ved å klikke på cachenavnet sitt øverst til høyre på alle geocaching.com sidene så kommer du til profilsiden din. Slik er det fortsatt, men GCTidy utvider funksjonaliteten ved at man ved å bare holde musepekeren over cachenavnet ditt så kommer det frem en hurtigmeny med de viktigste sidene. Her finnes de valgene som normalt ligger i hovedmenyen på venstresiden, men som blir tatt bort av GCTidy når man åpner kartsiden. Denne hurtigmenyen er altså tilgjengelig fra alle sidene på Geocaching.com.


Du finner scriptet her: http://userscripts.org/scripts/show/76387

I tillegg er det laget egne plugins for Google Chrome og Safari:
- Google Chrome: https://chrome.google.com/extensions/detail/jakonepkkekeaddjkflacnhhjbapomig?hl=en
- Safari: http://www.pimpmysafari.com/extensions/gc-tidy-safari-extension-cleans-up-and-reformats-geocaching-com

Er du usikker på dette med Greasemonkey-scripts? Les denne artikkelen om Greasemonkey først!


NB! Ofte når Groundspeak gjør endringer på Geocahcing.com får de endringene konsekvenser for GCTidy. Men det pleier ikke gå lang tid før ny versjon av scriptet er på plass. (1-3 dager) Men siden dette ikke er et "offisielt" produkt får ikke produsenten av GCTidy informasjon om endringene som gjøres på forhånd, men må vente til endringene er satt i produksjon før han kan gjøre tilpasninger i scriptet.