Skomvær geocoin (2015) |
![]() |
![]() |
![]() |
Skrevet av GorgonVaktmester | |||||
mandag 12. oktober 2015 00:00 | |||||
Coinen er sporbar på geocaching.com, har eget icon, eget prefix GM, 3D front og 3D bakside.
Gullcoinene selges kun til Grenlandsmafiaens medlemmer.
Klikk på bildene for å se større versjoner. Coinene selges kun direkte fra oss i Geocaching i Grenland. Prisen er kr. 125,- pr stk. Medlemmer får kr. 25,- i rabatt pr. coin. I tillegg kommer forsendelseskostnader Alternativt kan henting i Skien eller utlevering på event avtales. Bestilling gjøres ved å sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen Følgende informasjon må være med:
Om elementene på coinenForsiden - Skomvær![]() Skomvær var en stålbark og var det første seilskip av stål som ble bygget i Norge. Hun var tegnet og konstruert av skipskonstruktøren Randulf Hansen og ble bygget av Laxewaag maskin & Jernskibsbyggeri i Bergen. Etter sjøsettelsen i 1890 ble hun overlevert til Jørgen C. Knudsens rederi i Porsgrunn. Som mange andre skip som Radulf Hansen tegnet og som ble bygget på den tiden hadde Skomvær klipperbaug og myke linjer forøvrig. Skomvær ble betegnet som et mesterverk med en kraftig rigg fordelt på 26 mersseil, stagseil, forseil og gaffelseil på tre master. Etter 25 år i Knudsens rederi ble Skomvær i 1915 solgt til O.C. Axelsen i Flekkefjord som to år senere solgte henne videre til rederiet A/S Christiansand I februar 1924 ble «Skomvær» solgt til Stavanger Ophugningskompani for opphugging. Fakta om Skomvær:
Skomværsvalsen (Erik Bye/Bjarne Amdahl): Og skuta het "Skomvær" av Porsgrunn byHal toppseil, my boys, hiv ho! Det synger i vanter og stag på ny Hal toppseil, my boys, hiv ho! For ti tusen ramsalte mil har hun pløyd, og ryggen på mangen en gast har hun bøyd, og høyt har vi levet og mangt har vi døyd, hal toppseil, my boys, hiv ho! Refr: Hør skipsklokkens klang! Det var en gang! Så kaster vi loss til den gamle sang: verden er liten når vinden er god, hal toppseil, my boys, hiv ho! Når skumværet sto som en røyk om baug Hal toppseil, my boys, hiv ho! Hun seilte fra både "Hollender" og "Draug" Hal toppseil, my boys, hiv ho! For "Skomvær" het skuta og likte seg best når seilene spentes i storm fra sørvest Da fløy hun avgårde som stormfugler flest Hal toppseil, my boys, hiv ho! (Refr) Stand by, gamle gutter, når klokken slår Hal toppseil, my boys, hiv ho! Stand by, gamle gutter, med havsalt i hår Hal toppseil, my boys, hiv ho! om skipper og skute har funnet sin grav og mangen en rabbagast er mønstert av skal "Skomvær" få seile på minnenes hav Hal toppseil, my boys, hiv ho! (Refr) Baksiden - Duverden Sjøfartsmuseum + VitensenterDu verden er et sjøfartshistorisk og naturvitenskapelig lærings- og opplevelsessenter i en regional kontekst. Senteret har skapt en lenke mellom formidling av Grenlands rike sjøfartshistorie og framtidsrettet utdanning og næringsutvikling. Her skal barn og unge eksperimentere og utforske, lære og oppleve naturvitenskap og historie. De vektlegger en praktisk tilnærming til emnene for å gjøre læringsprosessen annerledes og artig. På denne måten vil barn og unges nysgjerrighet og interesse for historie, teknologi og naturfag stimuleres. Realfag og praktisk arbeid knyttet til skipsfart blir knyttet sammen. ![]() Det spektakulære bygget rommer utstillinger og installasjoner (interaktive formidlingsmetoder). Lek, konkurranse og læring står sentralt i et besøk på DuVerden. Værbordet illustrerer vær og vind på en ny måte. Snurr hardt på dreieskiven i bordet så vil en vifte produsere vind opp i storm styrke. Du finner også det største leketøyet for de store gutta, en skipssimulator der du kan styre et skip på elva, opp mot Skien eller ut Brevikstrømmen. Senteret har et eget amfi med sitteplasser til femti personer, som blant annet brukes til visning av 3D-filmer. Museet ligger på tomta til det gamle sjøfartsmuseet, vegg i vegg med Vegtrafikksentralen. Fakta om Du verden sjøfartsmuseum + vitensenter:
Porsgrunn kommune var først ute med å honorere de arkitektoniske kvalitetene til museumsbygget, da det fikk Byggeskikkprisen allerede før bygget var åpnet. Sammen med åtte andre, nye museer i verden ble museet kåret av BBC til det arkitektonisk flotteste nybygg innen museumverden. Kilder: Wikipedia, Telemark Museum og Visit Norway
|