X-maf Adventskrans 2016 PDF Skriv ut E-post
Skrevet av GorgonVaktmester   


Nå er det bare en adventssøndag igjen! Denne søndagen er alle cachene plassert i Skien!

Det kom en del kommentarer i fjor på stor geografisk spredning i cachene. Plutselig kom det en cache i Brevik mens man var langt oppover mot Luksefjell... Derfor har vi år gått inn for å samle cachene mer. De to første søndagene vil cachene som publiseres være i Porsgrunn, den tredje søndagen kommer cachene i Kragerø, og den siste søndagen før jul blir det cacher i Skien.

Om du vil følge med på hvilke cacher som er i adventskransen kan du gå inn på cachetur.no Der finner du en turmal som hver søndag utvides med den aktuelle søndagens cacher inntil kransen er komplett.
NB! Det kan ta inntil en time fra cachen er publisert og til den vises i turen. Den er derfor ikke god å bruke for FTF-jegere...
Klikk her for å åpne turmalen.

Adventskranslotteri

Som tidligere nevnt blir reglene for loddkonkurransen den samme som de siste par årene:
Lotteriet er å betrakte som en medlemsfordel. Det betyr at det kun er medlemmer av Grenlandsmafiaen som får lodd og kan delta i lotteriet. Men alle kan selvsagt være med å finne cachene!

Her er det likegyldig om du er først eller ikke, det er altså ikke en FTF-konkurranse. Det er derimot ikke likegyldig hvilken dag du finner cachen. Det gir best uttelling i lotteriet å finne cachen på publiseringsdagen. I lotteriet tildeles du lodd for hver cache du finner + evt. noen bonuslodd. Altså kan alle medlemmer som finner cacher i adventskransen i konkurranseperioden vinne en premie, men de mest aktive har selvsagt de største vinnermulighetene siden de har flest lodd...

Loddene tildeles på denne måten:
  • Funn på publiseringsdag: 3 lodd
  • Funn en annen dag i konkurranseperioden: 1 lodd
  • Tar man alle cache som publiseres den søndagen på publiseringsdagen får man 5 ekstra lodd i bonus.
  • Utlegger får 3 lodd pr. utlagte cache (og utlegg teller som funn ifm. bonus for "alle på publiseringsdagen").
  • Konkurranseperioden avsluttes nyttårsaften. Funn etter nyttårsaften gir altså ikke lodd i lotteriet.
  • Funnet må være logget på nett innen fredag 6. januar 2016 kl. 24:00 for å telle med i lotteriet.

Regler for cachene

Siden det i fjor ble så mange reaksjoner på at noen av cachene var så langt unna kjerneområdet for mafiaen har styret valgt å gjøre noen avgrensninger i år. Vi går derfor tilbake til den opprinnelige avgrensningen for Grenandsmafiaen ift. hvor cachene kan legges ut. Dvs. kommunene Skien, Porsgrunn, Bamble, Siljan, Kragerø, Drangedal og den delen av Nome som tidligere het Holla. I praksis er det som nevnt kun kommunene Skien, Porsgrunn og Kragerø som får cacher i år.

De som skal legge ut cacher hgar fått følgende regler å forholde seg til:
Det er ingen regler for cachestørrelse! Men vi er mer glade i Regular og Small enn i Microer. (Og unngår helst nanoer...)
Cachen må være vintersikker, for det er jo ikke godt å si når snøen måtte finne på å komme.
Cachen skal være tilgjengelig for alle Geocachere. Dvs. at i konkurranseperioden kan den ikke settes som "Premium only". Hva cacheeierne gjør etter at konkurranseprioden er over er opp til dem selv.
Cachens navn skal i konkurranseperioden starte med "X-maf 2016". Etter at konkurransen er over fjernes dette prefikset.

Sist oppdatert onsdag 14. desember 2016 23:41