Fellestur til Kragerø 18.10.09 PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Daniel.Gøytil   
søndag 22. november 2009 23:53
Fra midten av oktober byttet vi fast turdag til søndag, siden mørket falt så tidlig på midt i uken. Bytte av turdag til søndag ga oss også muligheten til å dra lenger avgårde på tur. Den første slike søndagsturen gikk til Kragerø 18. oktober.

Her får dere Daniel.Gøytils beskrivelse av denne turen!


Klikk på bildet for større versjon...

Fast turdag er nok en gang gjennomført.

18. Oktober var dagen. Vi hadde allerede på forhånd avtalt at noen skulle møte på gitte koordinater i Porsgrunn, og siden jeg og min fru var med på dette for aller første gang kjente vi ikke GorgonVaktmesters lett gjenkjennelige cachemobil der den sto på Rema 1000 Nenset. Det var dermed ingen som møtte Gorgon på Rema, så han måtte kjøre alene til det neste treffpunktet. Der ble det derimot stort oppmøte, om en kan kalle 7 stk. stort. Vi var 5 mafiamedlemmer og endatil en tropp på 2 forsterkninger. Etter litt omfordeling i bilene, vi parkerte 2 stk biler og kjørte ”kollektivt”. Etter en liten telefonsamtale ble det bestemt at forsyninger av nystekte boller og varm drikke skulle skaffes til veie på Nylende, Ødegårdens verk. Der ble vi godt mottatt, og selv om jeg ikke kunne se det, er jeg sikker på at det trillet ein tåre når vi reiste, og den stakkars cacheren måtte bli igjen grunnet en så dårlig og simpel unnskyldning som jobb. Det er nok en bitter erfaring, men til en annen gang må det bare innses at caching går foran jobb.

Vel fremme i Kragerø ble bilene strategisk parkert og alle GPS’r kalibrert og klargjort. Første cache ut var ”With’s boder V.3”. Det var litt av et syn, 7 cachere som virrer rundt for å lete… Senere ble vi litt mer organisert, men man må jo lære…

Første cache var funnet og logget, så da var det bare å legger kursen mot neste, ”Over til øya, Kragerø # 270” var vårt neste mål. På forrige cache var det ein gammel muggler dame, men ho var jo fredlig og sikkert forvirret nok som det var. Her derimot var det ein muggler av yngre dato. Han var nok mer forvirret når vi var ferdige. Han halte opp ein fisk mens vi kom 7 cachere for å lete der han sto og fisket. Det ble satt i gang avledningsmanøver, men jeg trur nok at han gikk fra stedet med sjokk… Cachen ble etter en hektisk men tilsynelatende mer organisert leting funnet og logget.

Vi var nå ute på øya, og her var det bare å plukke med seg det en kunne… Vi stilte inn GPS’ene på ”Veten” og begynte å gå. Det er ikke det at vi ikke er flinke til å orientere oss etter en GPS, men det er snarere det faktum at er man flere medlemmer av grenlandsmafiaen samlet på et sted, så går skravla uavbrutt. Det resulterte i litt uoppmerksomhet og vi gikk litt feil og måtte snu. Vi skulle inn der, og ikke bort der… Nåja, frem kom vi i alle fall, og når vi begynte å nærme oss cachen kunne vi tydelig se at det var noen andre i nærheten, men de forsvant når vi kom, så det var ikke et reelt muggler problem. Cachen ble funnet og omhyggelig logget etter alle kunstens regler. I loggboka kunne vi forresten lese at det hadde vært noen der tidligere på dagen. Det skulle vise seg at de var nærmere enn en skulle tru… Etter at cachen var lagt pent tilbake der den ble funnet snudde vi nesa mot eit utsiktspunkt. Der fikk vi øye på litt av hvert. Det satt sannelig 2 stk å spiste niste rett ut av cachebokser, og GPS’n lå pent på benken mellom dem. Det var Ingsve som var ute på tur… Vi utvekslet en del hilsener som seg hør og bør og så var skravla i gang igjen. Det skulle vise seg at de hadde tenkt seg videre til samme cache som oss, så da var det bare ein ting å gjørra, vi gjorde som all skikk og bruk tilsier, vi inviterte dom til å slå følge med oss, og det ville de jo gjerne. (Jeg må vel egentlig innrømme at jeg er ikke sikker på om det var vi som muligens hang oss på dem, men siden dette ikke trenger å være en objektiv tekst, så skriver vi sånn det ser best ut…)

Veien videre gikk nå mot ”Lindvika”, det glatte svaberget satte sitt preg på noen blant oss, men i det store å det hele så var det ein grei tur. DVS… det var noen som ikke heilt har skjønt at det er lurt å sjekke opp stier og sånne ting først, så undertegnede og mafiavaktmesteren klatret uti buskas, og tornebusker og ei real kløft. I mellomtiden fant resten av bølingen cachen og satt bare å ventet på oss… Ja ja, så fikk vi litt ekstra trim(kan vi innbille oss). Denne loggen fikk og sine navnetrekk før vi alle trakk oss stille tilbake. Vi skulle nå inn på fastlandet igjen.

GorgonVaktmester hadde vært så smart at han hadde løst ein av mysteriene her i Kragerø før han dro hjemmefra, så neste cache var nå ”A tribute to Pink Floyd (N)” Jeg veit ikke heilt hva andres oppfatning av møljecaching er, men etter mine erfaringer er det at man er flere om å lete, og når en finner den så får alle være med på gleden av å ha funnet og å logge. Vi brukte dette prinsippet på denne og, bortsett fra at vi prøvde ikke alle å løse den, det overlot vi til GorgonVaktmester. DVS det var flere som hadde prøvd seg på den hjemme, men ikke fått det til. Vi lovte at vi skulle prøve en gang til når vi kom hjem, så da var det vel greit. Det var den holdningen vi mafiafolk hadde, Ingsve derimot var mer modne på det området, så de ville heller vente til de hadde løst den selv. Vi skilte dermed lag før vi gikk for å finne denne cachen. Det var forresten en veldig flott veg noen hadde laget rundt det siste stykke på øya. Ein laaaaang brygge/gangsti over vannet så man gikk på utsiden av fjellveggen som endte i vannet. Vel inne på fastland igjen satte vi kursen rett mot koordinatene vaktmesteren hadde kommet frem til. På stedet ble vi igjen påminnet hvorfor det er lettere å cache i mølje. Ihjenta gikk jo bare rett bort å plukket frem cachen. Hvem trenger vel å lete… Tida går fort når man er på tur, og med tida kommer sulten. Her måtte undertegnede frem med nisteboksen så en utsultet fru kunne få litt å bite i.

Neste cache på planen var nå ”Gundersholmen kystfort”, det er ei lita øy midt i havna i Kragerø. Vakker er den med park og eit fort. De ivrigste av mannfolka strenet bare i veg, og erfarte at det er ikke alltid det greieste. De måtte nemlig til å klatre, også over gjerdet da gitt. Heldig vis så er jo gjerder til for å klatres over. Damene fikk i god tid beskjed om at det var bedre å gå rundt, så de var smarte nok til det… Ved cachen treffer vi ingen ringere enn Ingsve igjen. De sitter der og logger så fredlig og rolig og tenker vel ikke på at vi skal komme stormende på dem nok en gang. På den andre siden, så er vi jo mafiafolk, og da går jo skravla automagisk, så de har nok hørt oss på langt hold. Nok en gang blir cachen logget slik som seg hør og bør. Her blir det og utvekslet noen TB’r før cachen nok en gang blir lagt til hvile i sitt litte skjulested.

Siden vi likevel ikke klarer å holde oss unna Ingsve bestemmer vi oss for å slå følge med dem nok ein gang. Vi er nå på veg til ”E.Munch” Det er ikke så langt mellom cachene her i Kragerø, men det er akkurat nok til at vi rekker å gå før neste cache blir funnet. Det er et vakkert sted her cachen bor, og det er kanskje ikke så rart at E.Munch fikk den inspirasjonen han fikk her… Hadde jeg vært E.Munch hadde jeg og prøvd meg på den vakre skjærgårds sola her i Kragerø. Etter at cachen er funnet, logget og gjemt er det på tide å vende nesa mot bilene igjen. Halvparten av oss må hjem for å rekke mer offentlige deler av den norske kollektivtransporten.

Den andre halvdelen av oss velger å bli for å finne enda noen flere cacher, og for å få et ørlite forsprang på noen av de andre turdeltagerne. Alt her i livet er da ein konkurranse eller…

Siden den hele og fulle turen blir avsluttet her så velger jeg også å avslutte min lille fortelling her. Det er mye mer å skrive om turen, og det er mye mer å ljuge om turen, men alt i alt så var det ein skikkelig vellykket tur, og jeg håper det blir mange flere lignende turer fremmover.

Takk til alle som deltok på turen, takk til alle som har lagt ut cacher i Kragerø så det var mulig å ta turen, og takk til alle som leser dette turreferatet og dermed bestemmer seg for å bli med på en fremtidig tur, for det gjør dere vel…

Som SnorreS sier, papirløs caching, med GPS i den ene hånda, og konas hånd i den andre ønsker jeg dere alle godt tur.

Daniel.Gøytil

 

 

Foto: mrpb27 På vei mot øya
Foto: Daniel.Gøytil
Foto: Daniel.Gøytil The Mafia at work
Foto: mrpb27
    
Foto: Daniel.Gøytil View from the bridge
Foto: SnorreS
Foto: Daniel.Gøytil Foto: Daniel.Gøytil
    
View from the top 1
Foto: mrpb27
The view from the top 2
Foto: mrpb27
    
The Mafia at rest
Foto: mrpb27
Cachere møter cachere. Se nøye på matboksene ;-)
Foto: SnorreS
Foto: Daniel.Gøytil Utsikten mot Kragerø sentrum fra Veten
Foto: SnorreS
    
Foto: Daniel.Gøytil Lindvika
Foto: Daniel.Gøytil
Lindvika
Foto: Daniel.Gøytil
Foto: Daniel.Gøytil
    
Snarvei(?) til Gundersholmen
Foto: Daniel.Gøytil
...og jammen var Ingsve her også!
Foto: Daniel.Gøytil
The view from Gundersholmen
Foto: mrpb27
Grenlandsmafiaen og ingsve i aksjon
Foto: SnorreS
    
En flott plass for en rast. Matpakke og bytteting.
Foto: SnorreS
Foto: Daniel.Gøytil Foto: Daniel.Gøytil Foto: Daniel.Gøytil
    
Foto: Daniel.Gøytil Foto: Daniel.Gøytil Foto: Daniel.Gøytil Foto: Daniel.Gøytil
    
     
Foto: Daniel.Gøytil